Godziny otwarcia:
nd-czw: 12.00-22.00, pt-sb: 12.00-23.00
Szybki kontakt:
Biuro.: 570 369 093
Rezerwacje.: 570 919 702
Menu główne
TATAR WOŁOWY pesto z liści rzodkiewki, marynowana skorzonera, suszone żółtko, majonez z czarnuszki, chips ryżowy |
29 PLN
|
ŚLEDŹ W OLEJU RZEPAKOWYM emulsja cytrynowa, szczypiorek, amarantus, fasola adzuki |
19 PLN
|
GRASICA CIELĘCA marynowana brukiew, ziemniak, potrawka z grzybów, chrupiąca kapusta włoska |
29 PLN
|
SZPARAGI perłowy kuskus, jarmuż na kilka sposobów, nieaktywne płatki drożdżowe, brązowe masło |
24 PLN
|
PIECZONA MARCHEW hummus z marchewki, ciecierzyca duszona w sosie warzywnym, smażony boczniak, majonez drożdżowy, olej pietruszkowy |
24 PLN
|
DESKA SERÓW/ DESKA SERÓW RZEMIEŚLNICZYCH oliwki, suszone pomidory, orzechy, pieczywo |
34/50 PLN
|
DESKA WŁOSKICH WĘDLIN spianata, salami, mortadela, szynka dojrzewająca, lardo, oliwki, suszone pomidory, pieczywo |
34 PLN
|
PRZEKĄSKI DO WINA placuszki orkiszowe z kwaśną śmietaną, domowe chorizo, śledź w oleju rzepakowym, wędzona gęś, świeże warzywa, ser kozi z granatem, suszone pomidory, oliwki, masło, pieczywo |
34 PLN
|
MULE sos winno-maślany, grzanki |
29 PLN
|
KREWETKI awokado, szalotka, chilli, czerwony ryż |
29 PLN
|
BURRATA sałata radicchio, suszone pomidory, cytrusy, bagietka |
28 PLN
|
SAŁATKA Z WOŁOWINĄ miks sałat, marynowane grzyby shimeji, cebulki balsamiczne, smażony boczniak, grzanki z pieczywa, sos jogurtowy z serem bursztyn |
28 PLN
|
SAŁATKA Z KOZIM SEREM, sałata rzymska, rabarbar, czerowna cebula, sos z suszonych pomidorów, nerkowce |
28 PLN
|
CHŁODNIK SZPINAKOWY jajko przepiórcze, batat |
18 PLN
|
KREM Z BRUKWI pikantna wołowina, orzechy ziemne, kolendra |
18 PLN
|
BULION Z PIECZONEGO KURCZAKA I WOŁOWINY pierożki z cielęciną |
16 PLN
|
GARGANELLI sos śmietanowy z mlekiem kokosowym i curry, cukinia, kurczak/krewetki |
24/29 PLN
|
RISOTTO z zielonymi warzywami, parmezan, oliwa z liści kaffiru |
24 PLN
|
RAVIOLI z krewetkami i szczypiorkiem, emulsja maślana |
36 PLN
|
POLĘDWICA CIELĘCA puree ziemniaczane z prażoną cebulą i pieczarkami, kremowy brokuł, marynowana skorzonera, jus cielęcy |
55 PLN
|
POLICZEK WOŁOWY kasza jęczmienna, spianata, kompresowany ogórek, pieczarka portobello, sos pieczeniowy |
39 PLN
|
ROSTBEF domowe frytki, szpinak z czosnkiem i orzechami włoskimi, demi-glace z zielonym pieprzem |
56 PLN
|
SZNYCEL Z INDYKA ziemniaki z wody, szparagi, wędzona kwaśna śmietana |
35 PLN
|
STEK Z SELERA topinambur na kilka sposobów, słonecznik, sos warzywny |
29 PLN
|
FILET Z DORADY tarta grzybowa, emulsja z jarmużu, marynowana kapusta włoska z gorczycą, boczniak, sos rybny z zielonym pieprzem |
39 PLN
|
LABRAKS kasza bulgur ze szczypiorkiem, puree z pietruszki z wanilią, marynowany koper włoski z glonami, sos beurre blanc |
39 PLN
|
CIASTKO RABARBAROWE miętowy krem angielski, orzech laskowy, lody karmelowe |
18 PLN
|
PTASIE MLECZKO mus z żurawiny, lody z brązowego masła |
18 PLN
|
SEMIFREDDO TIRAMISU palona biała czekolada, mus z pieczonego jabłka |
18 PLN
|
Plac Władysława Łokietka 3
20-109 Lublin
tel.:570 369 093
e-mail:tinto@winnysklad.com