Godziny otwarcia:
nd-czw: 12.00-22.00, pt-sb: 12.00-23.00
Szybki kontakt:
Biuro.: 570 369 093
Rezerwacje.: 570 919 702
Menu główne
Carpaccio z polędwicy wołowej rukola, oliwa extra virgin, pecorino romano, kapary |
49 PLN
|
Tatar wołowy ogórek kiszony, szalotka, majonez grzybowy, piklowana dynia, chipsy z ziemniaka, nameko |
52 PLN
|
Sałatka z dynią hokkaido i kozim serem panierowany boczniak, marynowany burak, olej z pestek dyni |
38 PLN
|
Tatar z tuńczyka ogórek, kolendra, czerwona cebula, majonez krewetkowy, kawior cytrynowy, pieczywo |
49 PLN
|
DESKA SERÓW oliwki, suszone pomidory, orzechy, pieczywo |
74 PLN
|
DESKA WŁOSKICH WĘDLIN spianata, salami, mortadela, szynka dojrzewająca, oliwki, suszone pomidory, pieczywo |
52 PLN
|
DESKA SERÓW I WŁOSKICH WĘDLIN oliwki, suszone pomidory, pieczywo |
63 PLN
|
Jedna porcja |
15 PLN |
Krewetka mango, chorizo |
|
Szynka crudo melon, oliwka |
|
Ośmiornica chrupiąca tapioka, majonez chili-kaffir |
|
Frytki z kalmara cytryna, aioli cytrynowe |
|
Pecorino z pistacją żel z pigwy, suszony pomidor |
|
Tapenada z oliwek rukola, bagietka czosnkowa |
|
Oliwki suszone pomidory, bagietka czosnkowa |
|
Nduja mascarpone, karczoch |
|
Talerz owoców morza (dla 2 osób) macki kałamarnicy, krewetki argentyńskie, ośmiorniczki baby, ostrygi francuskie, kalmary patagonia, mięso małży. Dodatki w zestawie: bagietka czosnkowa, salsa z papryki jalapeño i mango, majonez cytrynowy, kolendra, kiszona cytryna |
190 PLN
|
Ostryga francuska kiszona cytryna, szalotka, zielona oliwa |
18 PLN
|
Mule sos winno-maślany, grzanki |
53 PLN
|
Mule sos pomidorowy, grzanki |
53 PLN
|
Żurek na zakwasie grzyby, kiełbasa, majeranek, jajko poszetowe |
29 PLN
|
Bulion z kaczki pierożki z wołowiną, nać pietruszki, koperek, zielona oliwa |
29 PLN
|
Krem z kukurydzy z mlekiem kokosowym piklowane chili, kiszona kasza gryczana |
29 PLN
|
Spaghetti z krewetkami i pistacją guanciale, nać pietruszki, straciatella, piklowana dynia |
57 PLN
|
Tagliatelle z kurczakiem kukurydzianym i grzybami suszone pomidory, brokuł |
42 PLN
|
Filet z halibuta pierogi z pastą truflową i grzybami, seler naciowy, soliród, buerre blanc rakowy, zioła |
69 PLN
|
Noga z kaczki confit puree z buraka, kopytka, grillowana marchew, czerwona kapusta w przyprawach korzennych, sos pomarańczowy |
65 PLN
|
Udziec cielęcy z szałwią i orzechami warzywa korzeniowe w miodzie gryczany |
69 PLN
|
Biodrówka jagnięca w białym winie i rozmarynie suflet ziemniaczany z kminem rzymskim, grillowane warzywa, kolendra, orzech ziemny, sezam, demi-glace z zielonym pieprzem |
89 PLN
|
Gnocchi z kozim serem i truflą marynowana gruszka, pesto szpinakowe, granat, orzech włoski |
42 PLN
|
Stek z kałamarnicy ciecierzyca z ziołami, miso z imbirem, chorizo, soliród, salsa z cytrusów, batat |
45 PLN
|
Steki z naszej dojrzewalni: (steki ważymy przed usmażeniem). |
|
Antrykot z kością - cena za 100g |
46 PLN
|
Rostbef z kością - cena za 100g |
46 PLN
|
Polędwica wołowa - cena za 100g |
66 PLN
|
Dodatki do steków: (są podawane tylko i wyłącznie do steków) |
|
Frytki steakhouse
|
13 PLN
|
Brokuły z czosnkiem i chili
|
13 PLN
|
Sałatka ze świeżymi warzywami i winegretem
|
13 PLN
|
Duszone pieczarki w maśle z tymiankiem
|
13 PLN
|
Sosy do steków
|
|
Demi glace z zielonym pieprzem
|
7 PLN
|
Cafe de paris
|
7 PLN
|
Śmietanowy z gorgonzolą
|
7 PLN
|
BBQ ze śliwowicą
|
7 PLN
|
Ciastko daktylowe sos toffi, lody waniliowe, orzech laskowy |
29 PLN
|
FondanT z Białej Czekolady żel z pieczonego jabłka, lody z kwaśnej śmietany |
29 PLN
|
Pepsi, Lipton Ice Tea, Mirinda, 7up, Schweppes 200 ml |
8 PLN
|
Woda niegazowana, perlage 300 ml / 700 ml |
8/13 PLN
|
Soki, nektary 200 ml |
8 PLN
|
Sok ze świeżych owoców 200 ml |
18 PLN
|
Lemoniada 250 ml |
19 PLN
|
Americano
|
10 PLN
|
Espresso
|
9 PLN
|
Espresso doppio
|
11 PLN
|
Cappuccino
|
12 PLN
|
Latte
|
13 PLN
|
Flat white
|
14 PLN
|
Espresso macchiato
|
10 PLN
|
Herbata
|
12 PLN
|
Herbata rozgrzewająca
|
16 PLN
|
Plac Władysława Łokietka 3
20-109 Lublin
tel.:570 369 093
e-mail:tinto@winnysklad.com