Godziny otwarcia:
nd-czw: 12.00-22.00, pt-sb: 12.00-23.00
Szybki kontakt:
Biuro.: 570 369 093
Rezerwacje.: 570 919 702
Tatar wołowy kruszonka grzybowa, palona kukurydza, czerwonacebula, majonez chipotle, oliwa z natki pietruszki |
58 PLN
|
Macka kałamarnicy espuma z ziemniaka, panko, zielone warzywa z chorizo, żel z tamaryndowca |
52 PLN
|
Krewetki w mleku kokosowym focaccia z pomidorkami i oliwkami, kolendra |
58 PLN
|
Carpaccio z polędwicy wołowej rukola, oliva extra virgin, Pecorino Romano |
49 PLN
|
Sałatka z wędzonym łososiem na zimno labneh chrzanowy, koper włsoki, ogórek, ponzu, czerwona cebula, kapary, sezam, bagietka czosnkowa |
39 PLN
|
DESKA SERÓW oliwki, suszone pomidory, orzechy, pieczywo |
74 PLN
|
DESKA HISZPAŃSKICH WĘDLIN liwki, suszone pomidory, orzechy, pieczywo |
60 PLN
|
DESKA SERÓW I HISZPAŃSKICH WĘDLIN oliwki, orzechy, suszone pomidory, pieczywo |
68 PLN
|
Jedna porcja |
22 PLN |
Frytki z kalmara aioli cytrynowe, cytryna |
|
Tatar z tuńczyka sezam, kolendra, czerwona cebula, ogórek, majonez chipotle |
|
Croquetas z szynką serrano z kminem rzymskim i papryką słodką |
|
Rostbef bagietka, chrzan, musztarda francuska |
|
Cykoria marynowania w marakui i grenadynie ser pleśniowy, mięta |
|
Sardynka pasta truflowa, skórka z cytryny, focaccia |
|
Cytrynowe oliwki feta, marynowane papryczki |
|
Talerz owoców morza (dla 2 osób) macki kałamarnicy, krewetki argentyńskie, ośmiorniczki baby, ostrygi francuskie, kalmary patagonia, mięso małży |
220 PLN
|
Ostryga francuska cytryna, oliwa, chili |
18 PLN
|
Mule sos winno-maślany, grzanki |
65 PLN
|
Mule sos pomidorowy, grzanki |
65 PLN
|
Bulion z pieczonej cebuli i grzybów pierożki z grzybami i pastą truflową, wołowina, kolendra |
29 PLN
|
Bouillabaisse mule, krewetki, kałamarnica, koper włoski, szafran, pomidory |
35 PLN
|
Tagliatelle z confitowaną kaczką w sosie hoisin gruszka, orzech włoski, dynia, rukola |
52 PLN
|
Spaghetti aglio olio krewetki, kałamarnica, mule, chilli, czosnek, oliwa extra virgin, nać pietruszki |
62 PLN
|
Schab z jelenia pitivier z kiszoną kapustą i grzybami, zielone warzywa, demi glace z brusznicą |
119 PLN
|
Sznycel z kaczej piersi wędzone ziemniaki, dynia marynowana w rokitniku, duszona czerwona kapusta z żurawiną w przyprawach korzennych |
62 PLN
|
Polędwica z dorsza puree z wędzonego selera, czarna soczewica z grzybami i palonym porem, sałatka z kopru włsokiego i wakame, sos z kiszonej cytryny i trawy cytrynowej |
78 PLN
|
Dziki brokuł puree z pietruszki z miso, boczniak w panko, migdały, glazurowany orzech |
44 PLN
|
Policzki wołowe w czerwonym winie confitowane warzywa korzeniowe, puree ziemniaczane z chrzanem i koprem, boczniak w panko, demi glace BBQ |
84 PLN
|
Filet z sandacza risotto dyniowe z szałwią imbirem i kaparami, okra, zioła |
78 PLN
|
Steki z naszej dojrzewalni: (steki ważymy przed usmażeniem). |
|
Antrykot z kością - cena za 100g |
48 PLN
|
Rostbef z kością - cena za 100g |
48 PLN
|
Polędwica wołowa - cena za 100g |
68 PLN
|
Dodatki do steków: (są podawane tylko i wyłącznie do steków) |
|
Wędzone ziemniaki z masłem czosnkowym
|
18 PLN
|
Frytki
|
18 PLN
|
Confitowane warzywa korzeniowe z panko i zieloną oliwą
|
18 PLN
|
Sałatka ze świeżych warzyw z vinegretem
|
18 PLN
|
Grillowane warzywa z oliwą truflową
|
18 PLN
|
Sosy do steków
|
|
Demi glace z zielonym pieprzem
|
8 PLN
|
Masło z chili limonką i czosnkiem
|
8 PLN
|
Chutney whisky BBQ
|
8 PLN
|
Demi glace z zielonym pieprzem
|
8 PLN
|
Fondant z gorzkiej czekolady sorbet z mirabelki, marynowane jabłko, emulsja miętowa |
29 PLN
|
Tarta matcha yuzu, gruszka, słony karmel, orzech laskowy |
29 PLN
|
Pepsi, Lipton Ice Tea, Mirinda, 7up, Schweppes 200 ml |
10 PLN
|
Woda niegazowana, perlage 300 ml / 700 ml |
9/15 PLN
|
Soki, nektary 200 ml |
10 PLN
|
Sok ze świeżych owoców 200 ml |
20 PLN
|
Lemoniada 250 ml |
19 PLN
|
Americano
|
12 PLN
|
Espresso
|
10 PLN
|
Espresso doppio
|
13 PLN
|
Cappuccino
|
13 PLN
|
Latte
|
14 PLN
|
Flat white
|
16 PLN
|
Espresso macchiato
|
12 PLN
|
Herbata
|
13 PLN
|
Herbata rozgrzewająca
|
18 PLN
|
Plac Władysława Łokietka 3
20-109 Lublin
tel.:570 369 093
e-mail:tinto@winnysklad.com